Следвайте Гласове в В Европа е имало 14-процентен спад на ражданията

...
Следвайте Гласове в В Европа е имало 14-процентен спад на ражданията
Коментари Харесай

Раждаемостта в Европа е спаднала с 14% заради локдауните в пандемията

Следвайте " Гласове " в 
В Европа е имало 14-процентен спад на ражданията през януари 2021 година в съпоставяне със същия месец на предишни години. Това евентуално се дължи на страховете, свързани с провокираната от коронавирус здравна рецесия по време на първата вълна от пандемията, споделят учени, представени от Пи Ей мидия и ДПА.

Учени от Швейцария оповестиха, че страните с най-тежки локдауни при започване на 2020 година и претъпкани интензивни отделения имат максимален спад в ражданията 9-10 месеца по-късно, оповестява Българска телеграфна агенция.
Екипът споделя, че неговите открития, оповестени във в. " Хюман рипръдъкшън ", може да доведат до " дълготрайни последствия за демографията, изключително в Западна Европа, където популацията е застаряващо ".
Във Англия и Уелс е регистриран спад от 13% при ражданията през януари 2021 година спрямо януари 2018 и 2019 година. В Шотландия спадът е 14 на 100.

Най-голям спад е регистриран в Литва и Румъния - надлежно 28 и 23%. В Швеция, където нямаше локдаун, не е регистриран спад в ражданията.
Въпреки че по-късно е било регистрирано нарастване на ражданията, март 2021 година е единственият месец, през който те са били покрай предпандемичните равнища.

Източник: dnes.dir.bg
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР